Teknamotor na FacebookTeknamotor na Youtube
Skorpion Teknamotor
POGLEJ VSE NAPRAVE

ONUDBA: MOBILNI BOBNASTI SEKALNIKI

Opis naprave

Drobilec Skorpion 280 SDB je mobilni boben sekalnik v obliki posebnega priklopnika.

Grlo sekalnika dimenzije 265 mm širine in 190 mm višine omogoča drobljenje vej z listjem in igličevjem ter ostankov žaganja, kot tudi okroglega lesa do premera 180 mm.

Sistem potiskanja lesa je sestavljen iz vgrajene v nihalko zobate rolice, ki potiska in pritiska les s premerom 280 mm in spodnje rolice s premerom 200 mm, ki ima pred sabo ročno zložljivo mizo za nakladanje. Takšna oblika sistema potiskanja lesa omogoča enostavno nakladanje lesa, lajša delo operaterjev in povečuje produktivnost. Rolice poganja sistem hidravličnih motorjev z reduktorji.

Sekalnik je opremljen z lastnim hidravličnim sistemom, ki je sestavljen iz posode za olje, hidravlične črpalke, elektromagnetnega ventila in dveh hidravličnih motorjev.

Plaščni boben s 3 noži v sektorski nastavitvi (en vrtljaj en rez) zagotavlja doseganje visokih zmogljivosti sekalnika ob stabilnem delovanju motorja in varčni porabi goriva.

Uporaba rezalnih nožev iz orodnega jekla omogoča njihovo izostritev v času uporabe nominalne iz nominalne dolžine do kar 20 mm, kar hkrati podaljšuje njihovo življenjsko dobo.

Sito 30x30 na ali 50x50mm, ki je nameščeno pod rezalnim bobnom, zagotavlja enotno frakcijo v skladu s standardom G30 in G50 ter preprečuje nastajanje obrezkov in trsk. Kosi izpod sita transportirani s transportnim trakom v izpustni ventilator in izvrženi skozi izmetalno cev, ki se ročno vrti s pomočjo vijačnega polža za 360°.

Pogon je tri-valjni industrijski motor Lombardini LDW 1603, tekočinsko hlajen z močjo 40,1 KM. Motor je v ohišju iz poliestrskega laminata. Uporaba 40l tanka za gorivo omogoča večurno delovanje sekalnika.

Konstrukcija sekalnika je nameščena na enoosno podvozje, ki je opremljeno z naletno in parkirno zavoro ter vlečnim priključkom pod kroglični zatič ali ročaj.

Sekalnik lesa je opremljen s sodobno LED cestno razsvetljavo.

Standardna oprema sekalnika je najsodobnejši elektronski No-stress sistem , ki je na voljo na evropskem trgu. No-stress sistem nadzira delo sekalnika med procesom rezanja, z avtomatsko začasno ustavitvijo podajanja regulira preobremenitve pogonskega sistema. Poleg pavze – stop, je standardna oprema tudi reverz - začasna ustavitev lesa z namenom razbremeniti sistem rezanja v trenutku preobremenitve. No-stres sistem programske opreme za zaščito pred preobremenitvijo vam omogoča enostavno spreminjanje nastavitev stroja in prilagoditev. Program "debel les", "tanek les" omogoča hitro spremembo načina delovanja sekalnika in prilagoditev trenutnemu rezanemu materialu ter bolj učinkovito delovanje sekalnika. Ta sistem ima vgrajen števec delovnih ur.

Dobljeni kosi se lahko uporabljajo neposredno za kurjenje v peči, za proizvodnjo komposta, za dekorativne namene, in po dodatnem drobljenju v kladivnem mlinu, kot surovina za proizvodnjo briketov in peletov.

 

Tehnični podatki

MODEL

SKORPION 280 SDB

Zunanje dimezije (D x Š x V) [mm] 3750 (4460)* x 1810 x 2400 (3100)*
Teža [kg] 1550
Maksimalni premer debla, veje [mm] 180
Število nožev 3 rezalni + 1 nasprotni
Podajalna hitrost [tm /min] do 22
Kapaciteta [m3/h] do 10
Velikost sekancev [mm] do 25 odvisno od lesa
Podajalna enota hidravličen podajalnik
Premer bobna [mm] 420
Sito [mm] 30x30 ali 50x50
Mere odprtine (Š x V) [mm] 265 x 190
TEHNIČNI PODATKI MOTORJA
Model motorja LOMBARDINI 1603
Prostornina motorja [cm3] 1649
Moč motorja [km] 40,1
Vrsta hlajenja tekočinsko hlajen
Vrsta goriva dizel
Rezervoar za gorivo [l] 40
Maksimalna poraba [l/h] 6
Zagon stroja električen
()* – dimenzije po razstavitvi

 

Oprema vključena:

  • števec delovnih ur,
  • rezervno kolo,
  • nastavitev višine dozirnika za siekance,
  • nastavljiv dozirnik sekancev 360°,
  • sistem za preobremenitev.

VPRAŠAJ

TEKNAMOTOR 2015
realizacja:dwarazy.com
gor